Clooney segít a sürgősségieken

Vágólapra másolva!
George Clooney (a Vészhelyzet egykori Ross dokija) mélyen a zsebébe nyúlt, hogy segíthessen a római betegeken. A filmsztár - aki épp Olaszországban nyaral a Como tónál vásárolt házában - jól felszerelt helikopterekkel ajándékozta meg a mentősöket.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIGeorge Clooney karrierje messzire vezetett a Vészhelyzet című kórházi sorozattól, ő azonban nem felejti gyökereit. Bár csak színészként pillanthatott be a sürgősségi osztály életébe, elég tapasztalatot gyűjtött ahhoz, hogy tudja: mire van szükség az életmentéshez. Amióta pedig Olaszországban, a Como tónál vásárolt házban tölti a vakációit, azt is tudja: az olasz egészségügy segítségre szorul.

A nagyvonalúságáról híres filmsztár megpróbál segíteni a helyzeten, ezért most 10 vadonatúj, a legmodernebb eszközökkel felszerelt helikoptert ajándékozott a római mentőszolgálatnak. Így teremt több esélyt a betegeknek, akiknek ezentúl nem kell keresztülfurikázniuk a forgalmas római utakon, míg az ügyeletre érnek. Clooney - aki a népszerű olasz énekessel, Lucio Dallával együtt támogatta a Rohanó Szív Alapítványt - így nyilatkozott: "A szűk olasz utcákon egy örökkévalóságig tart, míg az ember keresztülverekedi magát, így előfordulhat, hogy valakin már azért nem sikerül segíteni, mert későn ér be a kórházba. A helikopter ebben az esetben szó szerint életet menthet."

George Clooney a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/film,_szinhaz/szinhazmuveszet/szineszek/kulfoldi_szineszek/George_Clooney/

A színész azt is elmondta, hogy különösen jó érzéssel tölti el, hogy ebben a formában segíthet a rászorulókon, mert a legtöbb jótékonysági akció teljes homályba fedi, hogy mi lesz a felajánlott pénz sorsa. Az új helikopterek azonban kézzelfogható segítséget nyújtanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!