A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bemutatkozott az új Tarzan

Vágólapra másolva!
Travis Fimmel, aki Tarzant játszik a majomemberről készült új tévésorozatban, korábban modellként tevékenykedett, többek közt a Calvin Klein fehérnemű-kollekcióit reklámozta újságokban, óriásplakáton és katalógusokban. Levetítették a széria első részét: új szerepében sem kell sokkal többet beszélnie.
Vágólapra másolva!

Travis Fimmel sokáig vonakodott, hogy elfogadja a felkínált szerepet, mivel nem volt biztos magában, írja az AzCentral. "Először arra gondoltam, hogy nem szeretnék Tarzan lenni és tévézni sem nagyon akartam" - közölte a volt modell. A hírek szerint a 23 éves fiatalembert Ausztráliában töltött gyermekkora alatt a barátai éppen Tarzannak csúfolták, mivel "piszkos volt, koszos és nem hordott cipőt", bár utóbbi állítás némi kételkedésre ad okot. A szerep nem igényel komoly mimikát és drámai alakítást, mivel helyzetéből fakadóan - Tarzan nem lenni szószátyár - főképp tőmondatokat mondatokat kell mondania.

"Ez a szerep segít abban, hogy jobb színész legyek. Nagy kihívás az, hogy úgy fejezzek ki érzelmeket, hogy közben alig beszélek" - kommentálta a tévés bemutatót az új Tarzan. A sorozat debütálására 5,5 millió tévénéző volt kíváncsi az Egyesült Államokban.

Tavaly a londoni Oxford Streetről el kellett távolítani egy közel két méter magas reklámtáblát, melyen a modell alsóneműt reklámozott. A közvélemény egy része a Calvin Klein alsónadrágos óriásplakátját "szemérmetlennek, szexuálisan szuggesztívnek és a férfiakat lealacsonyítónak" tartotta és zavarta a közlekedést is.

A kalandos Tarzan-történetek regényként születtek, képregénnyé lettek és még a némafilm korában felkerülnek a mozivászonra. Az első filmet a dzsungel uráról 1918-ban forgatták. Számos kisebb-nagyobb tehetségű színész alakította, de kétségkívül Johnny Weissmüller volt a legemlékezetesebb, ő közel két méteres magasságával, izmos, kisportolt testével ideális választásnak bizonyult.

Weismüller 1904 június 2-án született Pennsylvaniában és a mexikói Acapulcóban halt meg 1984 január 21-én. Az 1924-es és az 1928-as olimpián öt aranyérmet nyert sportoló 19 Tarzan film főszereplője volt. Az Amerikába kivándorolt csapos fia kiváló sportember, valóságos csodaúszó volt: látványos filmes pályája előtt több világcsúcsot döntött meg és ötvenkét bajnokságot nyert meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!