Sokaknak a disznó már csak egy húsdarabot jelent a hentespultban, már a falusi gyerekek sem nagyon ismerik a hagyományos vágást. A verőcei Duna-parton mindenkinek vidám hangulatban mutatták be, hogy lesz a 130 kilós disznóból májas hurka.
Árammal kábították, aztán lebökték - sokan visszasírják a hagyományos kivéreztetést Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccMindenhol jól le kell pörzsölni, hogy szép legyen a bőre Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccBöllér: a tűz csiholója Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccÚjabb és újabb lángot kap, újra és újra megtiszítják Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccDélutáni disznópörzsölés a Dunánál - a helyieknek is tetszett Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccDoktor úr, égető érzés kínoz az orromban... Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccHányad fokú égési sérülések? Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccLapáttal a pörzsöt is le lehet vakarni Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccNem először használták ezt a kést Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccSzomorúan nézi a bohóc a malac sorsát Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccKell a kés, igaz, ez már nem fog elszaladni Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccMangalicának álcáztak a 130 kilós malacot Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccVan tüzed malackám? Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccRégen nem volt palackos gáz, csak szalmával pörzsöltek Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccHideg vízzel lemossák a testet Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccA verőcei gyerekek is segédkeztek a tisztításban Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccNézők gyűrűjében dolgozott a böllér Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccRutinos csapat, ügyesen dolgoztak Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccPedikűr, manikűr, akciós a szoli után Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccMegkezdődik a hasítás Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccÁllványra akasztották a malacot Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccA verőcei part megfelelő az ilyen mulatsághoz Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccA maradék vére is kicsurgott Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccA böllér kifordítja a beleket és a belső szerveket Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccEbben sem málnaszörp volt, hanem finom vér Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccEgy lavórnyi belsőség Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccGyerekek, ez a szív Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccA gyerekek megismerhették a hagyományos disznóölést Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccKóracél asztalon a friss máj: a hurkában a helye Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc"Pont ilyen az emberé is, nem?" Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccJobb és bal oldal, köztük a böllér Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccHasad ketté az állat Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccBárddal felezi meg a fejet Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc"I'm torn I'm all out of faith, this is how I feel, I'm cold and I'm shamed" Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccKihúzzák a gerincvelőt Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccA közönség érdeklődése nem lanyhul Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccInnentől fejtelen a fél Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccNagymama magyarázza az unokának a táplálékláncot Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccA malacfejen mindig lehet szemléltetni, miért hasznos a fogmosás Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccHurka várja a vért Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccMegtömi a hurkatöltőt Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccGyerekek, csináljak lufiállatot? Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccA mester és műve Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccKészül a hurka Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccRáhúzzák a belet a töltőre Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccKészül a hurka Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccNövekszik a hurka-kígyó Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccBekeverték a vért a töltelékbe Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccLemegy a nap a maga járásán Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccSárral kevert vér Fotó: Zirig Árpád - TáfelspiccBékés, csöndes már a part Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!