Elkészítési idő: nettó 60, bruttó 90 perc
Hozzávalók:
a rizsbe:
• 1/2 kg rizs
• 50 g reszelt parmezán
• 2 egész tojás
• alaplé
• a töltelékbe:
• 30 dkg darált hús
• 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
• 1 db lecsöpögtetett, felkockáztt mozzarella
• só, bors
• 1/2 csokor friss zsálya
a panír:
• tojás
• liszt
• zsemlemorzsa
• olívaolaj a sütéshez
Alaplében puhára főzöm a rizst, hagyom kihülni, sózom, aborsozom, belekeverem a sajtot, tojást
Üvegesre párolom a hagymát, zsírjára sütöm rajta a darált húst
A felkockázott mozzarellát a húshoz keverem, nem olvasztom, nem sütöm
A rizsből mandarinnyi, vagy kisebb narancsnyi gombócot formázok.
A gombócba egyik ujjammal hegyes lyukat fúrok.
A lyukat ügyesen bezárom az ujjaimmal ráhajtogatott rizzsel.
Klasszikusan panírozom a gombócokat, liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa
Tűzforró olívaolajban szép aranybarnára sütöm, tűzforrón tálalom