Clafoutis
![clafoutis](https://cdn.origo.hu/2023/12/favmuIuSsemp_vlpAX71veKqUtKaovBaMKxEF9B9X2E/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJmNjMzZGIyMTkzMTQ1ZWZhYjk1ZmNlMjE4ZWYwYTFh.webp)
Elkészítési idő: 15 perc, plusz 40 perc sütési idő
Alapanyagok 25 centis tortaformához:
A gyümölcsöket a cukor felével megszórom, és állni hagyom fél órát.
A lisztet elkeverem a cukorral és a sóval.
A tojások fehérjét felverem, belekeverem a szintén habosra kevert sárgáját, majd hozzáadom a lisztes keverékhez. A tejet is hozzáöntöm és alaposan eldolgozom.
A gyümölcsöket a kivajazott formába rakom, ráöntöm a tésztát és 180 fokos, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm, tálalás előtt megszórom porcukorral.
A cseresznye helyett feketeszeder, meggy, eper, málna, sárgabarack, kopaszbarack is használható, a legjobb helyettesítő a szilva. Azonos gyümölcsből készült 3 cl pálinkával ér feljavítani.