Diós kacsa
![diós kacsa](https://cdn.origo.hu/2023/12/1-Mwmsjy7ZXl9xRfu2WyE0sARbElMxU3IDgxBm0Jq2w/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E4MDE4OWY2Y2UzNTRlNjliM2NiZTU3NjBjOTg0Mzll.webp)
Elkészítési idő: 2,5 óra
Alapanyagok:
Előmelegítem a sütőt 150 fokra, ahol a kacsát lefedve párolom egy órát. Eltávolítom a zsírt, hozzáadom a kacsához a hagymát, 30 percig sütöm. Hozzáadom a paradicsomot, 30 percig sütöm. Eltávolítom a kacsát a tepsiből, melegen tartom, majd a sütőedény alján visszamaradt szószt elkeverem a többi hozzávalóval, és összemelegítem a kacsával.
Aki nem szereti a koriander ízét, helyettesítheti petrezselyemmel.