Diós-padlizsános baklava

padlizsánois baklava
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 25 perc, plusz 50 perc sütési idő

Alapanyagok:

  • két padlizsán, vékonyra szeletelt padlizsán
  • egy póréhagyma, vékonyan karikázva
  • 20 dkg durvára tört dió
  • 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • egy kávéskanál durvára őrölt koriandermag
  • 12 lap rétestészta
  • 20 dkg vaj
  • só, bors
  • 2 dl balzsamecet
  • 1 dl méz
  • 1 szál rozmaring

A padlizsánokat vékonyra (1-3 mm) szeletelem, sütőben elősütöm, meghámozom és durvára vágom.

Kevés vajon puhára párolom a vékonyra karikázott póréhagymát és az apróra vágott fokhagymát.

A tésztalapok felét egyesével, minden réteget megvajazva lerakom egy serpenyőbe. Rárakom az összekevert, fűszerezett zöldségeket, beborítom a rétegenként vajazott tészta másik felével.

A tetejét is jól megvajazom, és a 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütöm.

Az ecetet beforralom a mézzel, és a kisült tésztára öntöm egyenletesen. Felvágás előtt fél órát pihentetem. Tálaláskor megszórom gránátalma-magokkal, friss, zöld korianderrel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!