Elkészítési idő: 25 perc, plusz 50 perc sütési idő
Alapanyagok:
A padlizsánokat vékonyra (1-3 mm) szeletelem, sütőben elősütöm, meghámozom és durvára vágom.
Kevés vajon puhára párolom a vékonyra karikázott póréhagymát és az apróra vágott fokhagymát.
A tésztalapok felét egyesével, minden réteget megvajazva lerakom egy serpenyőbe. Rárakom az összekevert, fűszerezett zöldségeket, beborítom a rétegenként vajazott tészta másik felével.
A tetejét is jól megvajazom, és a 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütöm.
Az ecetet beforralom a mézzel, és a kisült tésztára öntöm egyenletesen. Felvágás előtt fél órát pihentetem. Tálaláskor megszórom gránátalma-magokkal, friss, zöld korianderrel.