Elkészítési idő: 5 perc
Alapanyagok:
A gyümölcs felét leturmixolom a tejszínnel. A többi gyümölcsöt egészben beledobálom.
Mézzel ízesítem és hidegen tálalom.
Gyümölcsleves máshogyan
Elkészítési idő: 10 perc
Alapanyagok:
1 dl vízben felforralom a fahéjat, a mézet és a szegfűszeget.
A gyümölcs felét pépesítem és hozzáadom a mézes szószhoz. A tejszínnel behabarom és belekeverem az egész gyümölcsöket.
A levesbe mehet fűszernek: apróra vágott menta, pirított mandulaszeletek, földimogyoró, gyömbér.
rozmaring, erre nem gondolna mindenki, de főleg a feketeszeder jól mennek a mindenen átütő rozmaringhoz. Az erdei gyümölcsök pürésítve, rozmaringgal, mézzel összeforralva jó mártást adnak pástétomokhoz, sült húshoz (kacsa!), sajttortához, joghurttortához, grillezett, rántott sajtokhoz, és tengeri halakhoz, különösen makrélához