Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1 nap
Alapanyagok:
A lényeg a textúra és az érlelés. A káposztát és a répát minél finomabbra, de feltétlenül szálasra kell gyalulni, reszelni, vágni, végső esetben egy klasszikus körhintareszelő is segít.
A majonézt tejszínnel hígítom (dúsítom) mustárral és ecettel ízesítem. A káposztát és a répát vastagon megszórom frissen őrölt borssal, sózom, meglocsolom az ecettel, elkeverem a majonézzel, és legalább egy éjszakát pihentetem. A káposztának meg kell törnie.
Másnapra megtörik, a sótól izzadni kezd, puhább lesz és édesebb, az egész saláta ropogós majonézzé alakul, és ez sokaknak örömet okoz.
Megjegyzés: Nehéz megtalálni a helyét, mert a nyers zöldségek és a majonéz durvák és közönségesek még ebben a puhított állapotban is. Magában minél feketébb kenyérrel, vajas pirítóssal, rántott csirkeszárny mellé és természetesen hamburgerhez a legjobb.