Elkészítési idő: 30 perc nettó, 3 óra bruttó
Alapanyagok:
A tüdőt a csontokkal és a zöldségekkel együtt annyi vízben, amennyi ellepi, gyöngyözve puhára főzöm.
Az alaposan megmosott tojások csúcsos végét éles késsel megskalpolom, egy tálba eresztem a tartalmukat. A lyuk másfél-két centiméter átmérőjű legyen.
A megdarált tüdőt, a nyers rizst, a felkockázott szalonnát, egy tojást, és az apróra vágott petrezselymet elkeverem, sózom, borsozom, megtöltöm velük a tojásokat.
A végét lezárom egy szelet, odaillő méretűre faragott burgonyával és egy kevés külön kimert levesben, alacsony lángon megfőzöm őket. 35-40 perc alatt fő készre.
Kiveszem a léből, lefejtem a tojáshéjat, és ezekre a galuskákra merem a beforralt, és tejföllel ízesített levest.