Mentás zöldborsópüré
![borsópüré](https://cdn.origo.hu/2023/12/aKroNwkRNFGvy_bdzQ2uCn97HbJNm5hmodXQFJV2YjQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdhZjY5MjI1Mjc3ZDRhOGM5YmMwZWVhYTMwZDdiNzI1.webp)
Elkészítési idő: 10 perc
Alapanyagok:
A zöldborsót éppen ressre főzöm, kevés levével, ízlés szerint mentalevéllel, sóval, borssal pürésítem, kevés vajjal összekeverem, amíg meleg.
Kerülhet a pürébe a menta helyett halapenho paprika, vagy wasabiport, de mindkettővel óvatosan bánjunk, könnyedén elnyomják az édeskés, friss zöldborsóízt. Véres hurkához finom, de jó halhoz, garnélához, poliphoz is.