Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 2 és 1/2 óra
Hozzávalók:
Az élesztőt elmorzsolom a tejben, egy kis cukor hozzáadásával meleg helyen felfuttatom.
Alaposan eldolgozom a többi hozzávalóval (kivéve töpörtyű) gyúrom, amig rugalmas, feszes tészta lesz belőle (10 perc) és meleg helyen kelesztem egy órát.
Egy centiméter vastagra és téglalap formára nyújtom a tésztát, rákenem az összes töpörtyűkrémet.
Harmadolva egymásra lapozom, ezt mindig negyedfordulattal elforgatva, háromszor megismétlem.
Másfél-két centisre nyújtom, berácsozom a tetejét, felkockázom, a tetejét megkenem felvert tojással.
200 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkészül.
Megjegyzés: Forrón a legjobb.