Töpörtyűs pogácsa
![pogácsa](https://cdn.origo.hu/2023/12/sx6U3W6xmu1jXh32lMyC--ZkXThiXuCsvM_aDnl59ak/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE3YjVhM2NiNTc0OTQ4M2I5ZTdjM2VmODk1OTc5OThm.webp)
Hozzávalók:
Az élesztőt elmorzsolom a tejben, egy kis cukor hozzáadásával meleg helyen felfuttatom (bugyborékoljon csak). Utána alaposan eldolgozom a többi hozzávalóval (kivéve töpörtyű) gyúrom, amíg rugalmas, feszes tészta lesz belőle (10 perc) és meleg helyen kelesztem egy órát.
Szépen megkelt a tészta
Úgy centi vastagra és téglalap formára nyújtom a tésztát, rákenem az összes töpörtyűkrémet.
Harmadolva egymásra lapozom, ezt mindig negyedfordulattal elforgatva, háromszor megismétlem.
Másfél-két centisre nyújtom, berácsozom a tetejét, felkockázom, a tetejét megkenem felvert tojással.
200 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkészül. Forrón a legjobb.