A medvehagyma tartósíthatatlan
![medvehagyma tartósítás](https://cdn.origo.hu/2023/12/SJ9cApK0GyRsi-KDnTgtMZTp0a1NN7v7EchJBGZSr-0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZlYjFjZTZjZGZjMTQyNWNiYjcwN2EwYzNkYzg1NDk4.webp)
Előzmények
A fagyasztott
A végeredmény minden volt, csak nem medvehagyma. Halvány zöld íz, ráadásul ez a legkevésbé környezetbarát megoldás.
Olajban, egészben és feldarabolva
Együtt, ugyanúgy hőkezelve tettük el, az egészben hagyott levelek mégis teljes mértékben megdöglöttek, míg a daraboltnak maradt némí íze, de posványos lett a karaktere. Semmiképpen sem ajánljuk.
A szárak sóban
Messze ez tűnik a leghatékonyabb megoldásnak, a hagyma friss, csípős ízét megőrizte, cserébe több órás, váltott vizes áztatás után is sós maradt. Erős Pista stílusban, levesek utólagos sózására, ízesítésére viszont alkalmas lehet így a medvehagyma. Másra nemigen.