A medvehagyma tartósíthatatlan

medvehagyma tartósítás
Vágólapra másolva!
A kíméletlen teszt után ki merjük jelenteni, hagyják meg a medvehagymát szezonális kincsnek, ne kínlódjanak a tartósításával.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Előzmények

A fagyasztott

A végeredmény minden volt, csak nem medvehagyma. Halvány zöld íz, ráadásul ez a legkevésbé környezetbarát megoldás.

Olajban, egészben és feldarabolva

Együtt, ugyanúgy hőkezelve tettük el, az egészben hagyott levelek mégis teljes mértékben megdöglöttek, míg a daraboltnak maradt némí íze, de posványos lett a karaktere. Semmiképpen sem ajánljuk.

A szárak sóban

Messze ez tűnik a leghatékonyabb megoldásnak, a hagyma friss, csípős ízét megőrizte, cserébe több órás, váltott vizes áztatás után is sós maradt. Erős Pista stílusban, levesek utólagos sózására, ízesítésére viszont alkalmas lehet így a medvehagyma. Másra nemigen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!