Fagyasszam vagy sózzam?

medvehagyma tartósítása
Vágólapra másolva!
A medvehagyma állítólag ellenáll minden tartósítási kisérletnek. Mi most kőkemény próbának vetjük alá a lehetséges módszereket.
Vágólapra másolva!

A medvehagyma kimondottan agresszíven érvényesíti idényjellegét, mert állítólag nem tartósítható, illóolajait az idő elpusztítja. Mivel egy zöld levél nem foghat ki rajtunk, leteszteljük rajta a tartósítási módszerek hatékonyságát.

Forrás: Táfelspicc

A legelső csokrok közül vásároltunk kettőt és a következő módszerekkel raktuk el ezeket:

Fagyasztva

A leveleket, ahogy voltak egy zacskóba raktuk, majd a fagyasztóba.

Sóban

A leveleket leszáraztuk, és ezeket a szárakat vastagon beszórtuk sóval, majd egy befőttesüvegbe zártuk őket. Az üveget a hűtőszekrényben tároljuk.

Olajban, egészben

A száraz leveleket egy befőttesüvegbe tekertük, felöntöttük olajjal, és 30 percig gőzöltük egy lábosban. A hőkezelés valószínűleg eleve nem tett jót neki, de máshogy csak berohadna.

Olajban feldarabolva

Mint egészben, csak durvára aprítottuk előtte. Mindkét olajos üveg a hűtőszekrényben áll.

A levelek már 2 hete várják a felhasználást, még ráhúzunk egy hetet és krémlevest készítünk mindegyikből, majd kóstolunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!