Alapanyagok:
Jeges vízfürdőt készítek, melybe egy kancsót állítok. A tojások sárgáját habosra keverem a cukrokkal. A csokoládét felolvasztom, hagyom kihűlni, majd a kakaóval együtt a tojásokhoz keverem. A tejet a tejszínnel és a vaníliarúddal, valamint annak kikapart magjaival felforrósítom.
Egy merőkanállal kis adagokban a csokoládés tojásokhoz keverem a meleg tejes keverék felét úgy, hogy közben folyamatosan keverem. Ekkor visszaöntöm az egészet a tejes lábosba és alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrűre főzöm. Felforrni nem hagyom. Akkor kész, mikor a fakanalat krémszerűen bevonja.
Ekkor azonnal átöntöm a jeges vízben álló kancsóba és hagyom szobahőmérsékletűre hűlni. Minimum 6 órára, de inkább egy éjszakára beteszem a hűtőbe, ezután készítem el a fagylaltgépben.