Fogas mákkal

mákoshal
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 25 perc



Alapanyagok:

  • két fogasfilé
  • 10 dkg mák (nem darált)

a salátához:

  • 25 dkg spenót
  • 5 dkg kökény/feketeszeder
  • 1/2 lime lereszelt héja

A salátaöntet:

  • 1/2 lime héja
  • 1/2 narancs leve
  • olívaolaj
  • só, bors

A filén a bőrt beirdalom, (ellenkező esetben felpöndöríti a húst) megsózom, az egész mákmagokba forgatom és egy kevés vajon, legmagasabb lángon 2-2 percig sütöm mindkét oldalát. Egyszerű, és izgalmas étel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!