Az oldalas nem készül el gyorsan, ezért türelem és két lépcső betartása elengedhetetlen.
Többen előfőzik, ez kerülendő, mert a főzőlébe vándorol az íz. Aki pácmániás, pácolja, de a cukros-mézes mázak a leghatékonyabb segítség a hús rommá égetéséhez, ezért azt ajánlatos inkább a sütés utolsó fázisában rákenni, ahogy itt is írjuk.
Előfőzés helyett az oldalasunkat szorosan és alaposan alufóliába kell tekerni, majd másfél órára így, múmiaként helyezni a grillrácsra, vagy akár a sütőbe, ha úgy kényelmesebb. Másfél óra elteltével ki lehet csomagolni, és a hús mehet csupaszon a rácsra. Lassú, alacsony tűzt igényel, ahol 20-30 perc alatt megpirul mindkét oldala.
Amikor már készen van, és van igény az ízesítésre, jöhetnek a szószok, mártások, amiket az oldalasra kenve még 10-10 percig oda lehet neki pörkölni, és a rákent öntettel, vagy salátával tálalni.