Oldalas grillen 101
![oldalas grillen,](https://cdn.origo.hu/2023/12/yjZWPji9XXfS0910zEDKFwvPbzNSlMAI6F0D05vPNkQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5N2MzZGU5NzQyNDQ5NWU4ZTg0ZThkZGQ4ZDc3NWZk.webp)
Az oldalas nem készül el gyorsan, ezért türelem és két lépcső betartása elengedhetetlen.
Többen előfőzik, ez kerülendő, mert a főzőlébe vándorol az íz. Aki pácmániás, pácolja, de a cukros-mézes mázak a leghatékonyabb segítség a hús rommá égetéséhez, ezért azt ajánlatos inkább a sütés utolsó fázisában rákenni, ahogy itt is írjuk.
Előfőzés helyett az oldalasunkat szorosan és alaposan alufóliába kell tekerni, majd másfél órára így, múmiaként helyezni a grillrácsra, vagy akár a sütőbe, ha úgy kényelmesebb. Másfél óra elteltével ki lehet csomagolni, és a hús mehet csupaszon a rácsra. Lassú, alacsony tűzt igényel, ahol 20-30 perc alatt megpirul mindkét oldala.
Amikor már készen van, és van igény az ízesítésre, jöhetnek a szószok, mártások, amiket az oldalasra kenve még 10-10 percig oda lehet neki pörkölni, és a rákent öntettel, vagy salátával tálalni.