Balzsamos csirkeaprólék

balzsamos csirke
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 75 perc

Alapanyagok:

  • 1 kg csirkeaprólék (szárny, hát, nyak vegyesen)
  • 2 dl balzsamecet
  • 2 evőkanál frissen őrölt gyömbér
  • 5 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 evőkanál habaneroszósz
  • 1 dl olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva

Az aprólékot feldarabolom, szárnyakat az ízületnél, hátakat négy darabba, nyakakat félbe. Az olajon megpirítom a hagymát, fokhagymát és a húst. Hozzáadom a gyömbért, az habanerót, sózom, és fél decinként felöntöm az ecettel, amit magas lángon hagyok elpárologni. Lefedem és alacsony lángon egy óra alatt puhára főzöm. Pörkölt helyett, amikor nincs otthon paprika, de van helyette friss gyömbér.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről