Édes-savanyú leves húsgombóccal és rizstésztával

edes savanyu leves2
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc bruttó fél óra

Alapanyagok:

A húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertés
  • 2 dkg fafülgomba beáztatva, felaprítva
  • 5 dkg üvegtészta meleg vízbe áztatva, felaprítva
  • egy kisebb lereszelt sárgarépa
  • 15 dkg nyers garnéla finomra aprítva
  • 2 tojás
  • só, bors

A leveshez:

  • olaj
  • egy nagy, vékonyra szeletelt hagyma
  • egy teáskanál őrölt pirospaprika
  • 5 paradicsom, felszeletelve
  • fél ananász, felkockázva
  • 2 liter leszűrt húsleves
  • 2 zöldcitrom leve
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 1 teáskanál chilipaszta
  • egy csokor koriander
  • egy csomag újhagyma
  • 50 dkg rizstészta

A húsgombóchoz az alapanyagokat összedolgozom és pingponglabda méretű golyókat gyúrok belőle. Az olajon megpárolom a hagymát, rászórom a pirospaprikát, majd hozzáadom a paradicsomot és az ananászt. Pár percig együtt párolom, majd felengedem a húslevessel és belesüllyesztem a gombócokat. Kb. 20 percig főzöm, majd hozzáadom a citromok levét, az ecetet és a chilipasztát. A külön elkészített tésztára merve, finomra vágott korianderrel, felkarikázott újhagymával tálalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!