Hamuba sült pogácsa
![hamuban sult pogacsa](https://cdn.origo.hu/2023/12/b4Wn2qLox0s7jjeFiKsX8mPamRhIPANCku0J35aRe7Y/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZjZmRhZmFiYWMwODQzNzhiZDk1YjdmZWQ0ODIwNGQ4.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc bruttó 20 perc
Alapanyagok:
A lisztet, szódabikarbónát, sót annyi vízzel eldolgozom, hogy pogácsákat tudjak belőle formázni, de még egy kicsit ragacsos legyen. Pogácsákat formázok belőle, és a parázs szélére rakom. Legyen lapos a pogácsa (2 cm) akkor pár perc alatt megsül. Annyi hamu nem árt, ami ráragad. Váratlanul finom, olívaolajba tunkolva pláne.