Meggyes rétes

meggyes rétes
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • egy csomag réteslap
  • 1/2 kg megmosott kimagozott meggy
  • 15 dkg búzadara
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg olvasztott vaj

A réteslapokat egyenként a tepsibe fektetem, meglocsolom olvasztott vajjal, ráfektetem a következőt, egészen amíg elfogynak. A közepére halmozom egy csíkba a darával, cukorral elkevert meggyet, feltekerem. A tetejét is bevajazom. Egy órát sütöm 150 fokon, majd feltekerem 180 fokra és 15 percig pirítom. Kihűlve szeletelem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!