Spenótos-kecskesajtos tepsibörek
![Spenótos kecskesajtos borek](https://cdn.origo.hu/2023/12/5xJDT1wO9QTGIXL1413ADbQf233Bdsf3KgtHFCEUUBQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYwMjE1YjU5NmRhZjRlZTlhZjk3ODQ5ZjFjZDRiNjVl.webp)
Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 50 perc
Alapanyagok:
A felkarikázott újhagymát az áttört fokhagymával az olajon megpárolom, rádobom az összetépkedett spenótleveleket, sózom, borsozom és pár perc alatt megfonnyasztom. A tejet a joghurttal és a tojással elkeverem, sózom, borsozom. Egy kivajazott tepsit kibélelek négy réteslappal úgy, hogy mindegyiket megkenem olvasztott vajjal. Erre öntök a tejes keverékből, majd rászórom a spenót és a sajt harmadát. Még kétszer megismétlem ugyanezt, végül tésztával fejezem be a rétegzést, melyet a maradék tejes keverékkel vonok be. 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt sütöm aranybarnára.