Bagel
![bagel](https://cdn.origo.hu/2023/12/bRB8bxeOXwKazmQNovLBet_wWgryAM3n226eD67Rfzg/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E2MDg2MzM2NTQ1NjRmODliZjg1YjZkZTA5M2JkMjc1.webp)
Elkészítési idő: 8 óra/ 30 perc
Alapanyagok:
A langyos vízben feloldom az élesztőt és a cukrot, majd a többi alapanyaggal együtt kb. 10 perc alatt száraz, kemény, de gyúrható tésztát dagasztok, zacskóba dugom és beteszem a hűtőbe. Másnap reggel illetve kb. 8-12 óra múlva kiveszem, három egyenlő részre osztom.
Hurkákat gyúrok belőlük, mindegyiket ketté vágom, és a kis hurkákat gyűrű alakban összecsípem. Letakarom őket, a sütőt 220 fokosra melegítem elő és egy nagy lábasban vizet forralok. Kb. negyed óra múlva két evőkanál cukrot teszek a lobogó vízbe és kettesével beledobom a bageleket. Fél perc múlva megfordítom, további fél perc múlva kiveszem és kiolajozott sütőlemezre teszem. A többi bagelt is előfőzöm, majd mindet a sütőbe tolom és kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütöm őket.