Elkészítési idő: 2 és fél óra/ fél óra
Alapanyagok:
A langyos vizet elkeverem a cukorral és az élesztővel, hozzáadok annyit a lisztből, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjak. Egy órára letakarva, langyos helyre félreteszem.
Az óra leteltével hozzáadom a többi alapanyagot és 10 percig dagasztom. További egy órán át meleg helyen, letakarva kelesztem.
Nyolc egyenlő méretű gombócra osztom a tésztát, letakarom. A sütőbe sütőlapot vagy tepsit helyezek és a maximumra állítom a hőfokot.
Ha a sütő felmelegedett, két gombócból kb. félcentis lepényeket nyújtok, a forró sütőlapra dobom és kb. 3 perc alatt sütöm meg, vagy amíg halvány foltok nem jelennek meg rajta.
A maradék pitákat ugyanígy, kettesével sütöm ki, letakarva hagyom kihűlni.