A kéttenyérnyi császár bőrét egy hihetetlenül éles késsel vagy borotvapengével beirdalom. Csak a bőrt, a zsírba nem vágok bele!
A darab húst bőrrel lefelé seprenyőbe rakom, és felöntöm 2-3 centi vízzel. Közepes lángon, fedő alatt főzöm 2 órát, ha elfogy a víz, öntök még alá.
A megfőtt császárt kiveszem a vízből, egy evőkanál zsír forrósítok a serpenyőben. A legmagasabb fokozaton dolgozok, rárakom a húst bőrével lefelé. Ha kell, kicsit lenyomkodom, óvatosan, mert pattog, köpköd. Addig sütöm, amíg aranybarna lesz. Akkor megfordítom, kis lángon 10 percig sütöm az alját is. Felszeletelem, sózom, ha tetszik, a szeletek mindkét oldalát meg lehet pirítani ráadásként, mi ezt most kihagytuk.