Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1,5 óra


Alapanyagok:

  • 25 dkg sűrített paradicsom (vagy 1 kg friss, vagy eltett paradicsomlé)
  • 1 répa
  • 1 fehérrépa
  • fél fej hagyma felaprítva
  • 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 4 db édes paprika elősütve, meghámozva (ízlés szerint csípős is lehet)
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 db kicsumázott alma
  • 2 dl olaj
  • 1 csokor friss zöld koriander

A friss koriander és fokhagyma kivételével összeturmixolt alapanyagokat alacsony lángon 1 órát főzöm fedő nélkül, a két kimaradt alapanyagot hozzákeverem, összerottyantom 2 perc alatt, és sterilizált üvegekbe töltöm, majd dunsztban hagyom kihűlni. Sültek mellé, de akár rántott húsra kenve is remek, grúz szósz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!