Diós-szilvás morzsa
![szilvas crumble](https://cdn.origo.hu/2023/12/J7r0UjsbqGn07ZwSQ7YG4KIlzVXS7tDK40et5iUic9E/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZlZGQ0NTA1MDk1ODQxZDBhZjQ4MGU3M2I4N2ViZGEz.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc bruttó 1,5 óra
Alapanyagok:
20 dkg omlós tészta http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20120804-hogyan-lesz-omlos-a-teszta.html
20 dkg szilva
10 dkg darált dió
1 evőkanál reszelt gyömbér
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 teáskanál fahéj
A hűtőből kivett tésztát nagylyukú reszelőn lereszelem, elkeverem a fűszerekkel elkevert, kimagozott szilvával, és 180 fokos előmelegített sütőbe tolom. 15 perc múlva 150 fokra mérsékelem a sütőt, és még 50 percig sütöm.