Házi tejszín krémsajt Polcz Alaine nyomán
![krémsajt](https://cdn.origo.hu/2023/12/3zE2i4v95VAlmHqy6QUBdiuPo0XrvY1ByRPtvpoJU0E/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNmOThmNzEyMDdiODQzMGFiMTAwNDA3Y2VhZDUzNjQ2.webp)
Elkészítési idő: 5 perc/26 óra
Alapanyagok:
A tejszínt lezárt edényben, üvegben hagyom megsavanyodni, ez kb. egy napon belül be is következik. Ekkor gézlapba töltöm, batyut kötök belőle és a mosogató fölé, a csapra kötöm. Kb két óra múlva, mikor már nem csöpög, kész.
Szendvicskrémnek sósan, anélkül sajttortákhoz is tökéletes.