Dobostekercs
![dobos tekercs](https://cdn.origo.hu/2023/12/p2lyPNblfCgPUs_JodvWbpe4tbm7ZsGlMg0Z6Ee6yIA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZkNzQxOGE4NGJhMDRlNDc5ZjI0MTMxMWY0ODM5MjRl.webp)
Elkésztítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1 óra
Étcsokoládé-ganache (krém) alapanyagai:
bevonáshoz:
tészta:
A tejszínt forrpontig hevítem, és a feldarabolt csokoládéra öntöm. Egyszerűen összekeverem, és kész a ganache. Ezt használhatjuk bevonásra, bonbonok betöltésére, de egy kis rummal vagy konyakkal ízesítve, aztán hidegen egy tálból kikanalazva még jobb.
Belekeverem a puha vajat, megvárom, amíg addig hűl, hogy kenhető állaga legyen. Megkenem a piskótát, feltekerem, majd a tetejét 50g csokoládéból és 50g tejszínből álló ganache-sal vonom be.