Juhtúrós sztrapacska
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/RprnQPBfSYYHZKghlt1o6zjewCitl7O34WMLJSEEeaE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YzZDU5ZDBhM2IzODRjNGNiZTllNTYxY2M4MDM0NTcz.webp)
Elkészítési idő: nettó 20 perc bruttó 40 perc
Alapanyagok:
A krumplit meghámozom, kislyukú reszelőn lereszelem. Összedolgozom a tojással, sóval. Hozzáadom a lisztet, azzal is összedolgozom. A cél, hogy a nokedlihez hasonló, annál picikét szilárdabb tésztát kapjuk. A krumpli víztartalmától függően előfordulhat, hogy több, vagy kevesebb lisztre van szükség. Ha összedolgoztuk, lobogó vízbe szaggatom, a nokedlihez hasonlóan. A szalonnát felkockázom, megpirítom. A kész galuskát a juhtúróval együtt ráöntöm, átpirítom. Forrón tálalom.