Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 45 perc
Alapanyagok:
A tojássárgáját a két evőkanál cukorral kicsit habosítom, lehetőleg valamilyen hőálló tálban. A zselatint hatszoros mennyiségű hideg vízben beáztatom. Az 5 dkg cukorból egy lábasban karamellt készítek. Nem nyúlok bele fakanállal, nem piszkálom feleslegesen, mert csomós lesz, ami később elég bosszantó. Közben megmelegítem a tejet, majd amikor világosbarna a karamell, lehúzom a tűzről és óvatosan beleöntöm a meleg tejet.
A karamell kicsit megkeményedik, de ilyenkor sem szabad keverni, mert úgy még inkább forrni fog. Amikor teljesen sima, ráöntöm a tojásra, elkeverem, visszaöntöm a lábasba és addig főzöm, amíg pudingszerű állaga nem lesz. Ilyenkor belekeverem a zselatint és hagyom kihűlni. Ezután hozzáadom a habbá vert tejszínt és kis tálkákban találom.