Karamellizált körte
![0921karamellizalkorte](https://cdn.origo.hu/2023/12/pkBVksjcFNPeHxFGdsjZmifP1SF7kJEnMbT2Bj7s64c/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQ3MTEwNzE2N2MyODQ1MjlhYzEzNmZhZjIzNzY4ODgx.webp)
Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 30 perc
Alapanyag:
A cukrot vízzel enyhén felmelegítem, majd amikor a cukor felolvadt, hozzáadom az ecetet, vajat és a mézet. Körülbelül 10 percig forralom, amíg aranybarna nem lesz - kevergetni nem kell, de a lábast kicsit megrázogatom közben, hogy egyenletesen barnuljon.
Ha kész, fogok három körtét, aminek ledörzsöltem a héjáról a viaszréteget, így biztosan befedi a karamell. Felszúrom őket hurkapálcákra és beleforgatom a karamellbe. Enyhén olajozott tepsin hagyom kihűlni.