Karamellizált körte

0921karamellizalkorte
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 30 perc

Alapanyag:

  • 110 g cukor
  • 55 ml víz
  • 1 teáskanál ecet
  • 14 g vaj
  • 1 evőkanál méz vagy golden syrup (kukoricaszirup)
  • körte

A cukrot vízzel enyhén felmelegítem, majd amikor a cukor felolvadt, hozzáadom az ecetet, vajat és a mézet. Körülbelül 10 percig forralom, amíg aranybarna nem lesz - kevergetni nem kell, de a lábast kicsit megrázogatom közben, hogy egyenletesen barnuljon.

Ha kész, fogok három körtét, aminek ledörzsöltem a héjáról a viaszréteget, így biztosan befedi a karamell. Felszúrom őket hurkapálcákra és beleforgatom a karamellbe. Enyhén olajozott tepsin hagyom kihűlni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!