Kókuszfelfújt

kókuszfelfújt
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc/fél óra

Alapanyagok:

  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojás sárgája
  • 3 tojásfehérje
  • 2,5 dl tejszín
  • fél dl tej
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • egy rúd vanília
  • egy citrom lereszelt héja1 evőkanál vaj

A kókuszlisztet-és reszeléket elkeverem a tojások sárgáival, a tejszínnel, tejjel, cukorral. Kis lábosban sűrűre forralom a keveréket, hozzáadom a vaníliát és a citromhéjat, hagyom langyosra hűlni. A szufléformákat-vagy formát kivajazom, beszórom kristálycukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verem, a keverékbe forgatom, majd az egészet a formákba vagy formába öntöm.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről