Elkészítési idő: 30 perc
Alapanyagok:
A csokoládét gőzfürdő felett (a forró víz se érjen a csokoládés láboshoz!) Aki a szuper és tökéletes csokoládéra utazik, temperálnia kell, ez azt jelenti, hogy a teljesen felolvadt csokolád 2/3 -át kiönti egy fém, vagy márvány, vagy amilyen van, pultra, ott addig kavargatja egy spatulával, amíg az 28 fokra hül, ezt kell visszakeverni a maradékhoz, majd együtt visszamelegíteni 31-32 fokra és villámgyorsan felhasználni. Macerás, gyakorlat kell hozzá, de így alakulnak ki azok a kristályszerkezetek, amitől a csokoládé selymes, egyenletes és roppanós lesz. Aki laza, ne temperálja, olvassza fel, ahogy tudja.
A mogyorókat száraz serpenyőben kicsit átpirítom, amig megjön az illata, és vagy egy formába, vagy műanyag edény aljába, akár serpenyőbe rendezem egyenletesen. Ezt öntöm fel a csokoládéval addig, hogy a szemeket 3/4-ig érje a csokoládé. Lehűtöm, csomagolom, megeszem, elajándékozom, ahogy tetszik.