Alapanyagok:
Üvegtálba rakok személyenként egy-egy nyúlcombot, mellé rozmaringágakat teszek, megszórom törött borókabogyóval, öntök rá nyúlcombonként egy-egy evőkanál olívaolajat és annyi fehérbort, amennyit jónak látok. Sajnálni persze nem sajnálom tőle, ez pácolás, ami nem arról szól, hogy két kanál borral megnedvesítjük az anyagot, a maradék pedig a mienk, hanem minimálisan arról, hogy a folyadék a húst csaknem teljesen lepje el. Így adhat ízt neki. Lefedem a tálat és a hűtőbe rakom.
Másnap a combokat kiszedem és papírtörlővel leszárogatom. Azonos méretű alufólia-darabokat készítek elő, akkorákat, hogy a combokat kényelmesen beléjük csomagolhassam, teszek rájuk egy-egy nyúlcombot, azokra pedig egy-egy hosszában felszeletelt fügét. Meglocsolom az egészet némi leszűrt páclével, de óvatosan, ez már nem pácolás, hanem nedvesítés, aztán szakszerűen összecsomagolom, úgy, hogy a pára lehetőség szerint ne szökhessen el.
Száznyolcvan fokra előmelegített sütőben körülbelül egy óra alatt készre sütöm. Közben ugyanabban a sütőben rozmaringos tepsis krumplit állítok elő, hogy valami köret is legyen.