Elkészítési idő: 1 óra/1,5 óra
Alapanyagok:
A padlizsánt és a cukkinit hasonló méretű kockákra vágom, besózom, és fél órát állni hagyom. Leszárogatom, majd felforrósított serpenyőben, olívaolajon megpirítom úgy, hogy egyszerre csak egy réteg zöldség legyen az edényben és enyhén megbarnuljon. Félreteszem. A serpenyőbe teszem a hagymát és a felcsíkozott paprikát, 10 percig párolom őket, majd hozzáadom a fokhagymát, és sózom, borsozom. Belekeverem a feldarabolt paradicsomot. Előbb lefedve párolom 5 percig, majd fedő nélkül, nagy lángon sűrűre forralom. Egy nagy lábosban egymásra rétegezem a paradicsomot, az apóra vágott petrezselymet és a zöldségeket. 10 percig fedő alatt párolom őket, majd további 15 percig anélkül, míg a leve be nem sűrűsödik. Hidegen vagy langyosan tálalom.