Tökéletes karamellkészítés
![0921karamellolvasztasnyito](https://cdn.origo.hu/2023/12/Xi62IUUnWz3V3m0MxAUTZaJitSDtcuwbNCpUt5VXFDQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc2MzBjZjkzN2M5MDQyNWM5Y2E0MDMzMWY0NTZkZWIz.webp)
Egy serpenyőbe, vagy lábosba fél centi vastagon cukrot szórok, közepes hőmérsékletre rakom a lángot, vagy platnit, amim van. Várok. Nem piszkálom. Pár perc után elkezd besüppedni a cukor.
Tovább várok, a cukor elkezd olvadni. Nem kavargatom.
Amikor már nagyrészt megolvadt, de itt-ott, elsősorban a serpenyő falához tapadva még vannak cukorkristályok, akkor leveszem a tűzről és laza csuklómozdulatokkal körbeforgatom a serpenyőt, hogy a körbefolyó cukor magával sodorja és felolvassza az ép kristályokat.
A fakanalat nem kell elmosogatni a ráragadt és kemény cukortól, ugyanis nem használtam.