Céklalé
![céklalé](https://cdn.origo.hu/2023/12/LwtA3r6vyyCzQIl5YXGDj8kzComH7suqbk6VD0nd-3k/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEyMTk4MDljZmM3NDRjY2RhNTAzNWM2NjQwMWY5Nzcx.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó másfél óra
Alapanyagok:
A meghámozott megmosott céklát és a gyömbért lereszelem, majd minimum másfél órát pihentetem. (Tehetem gyümölcscentrifugába is, ezzel megkönnyítem az életem, mert nem kell a csöpögtetéssel és préseléssel bajlódni.) Gézen, vagy vékony vásznon átnyomkodom, ezzel kipréselem a levét.
Belefacsarom a fél citrom levét és összekeverem a mézzel.
Lehűtve igazán finom.