A legnagyobb brit szupermarketek, köztük a Morrisons, az Aldi és a Lidl (akik korábban tiltakoztak ellene) elfogadták a kezdeményezést, amely szerint a közlekedési lámpákhoz hasonlóan három színnel (piros, sárga, zöld) jelzik az ételekben az összetevők mennyiségét. A cél az, hogy a vásárlók könnyen és gyorsan tudjanak tájékozódni arról, hogy miben mennyi zsír, só, cukor, telített zsír vagy kalória van - ezeket jelzik színekkel, értelemszerűen a zöld az alacsony, a piros a magas tartomány.
Anna Sourby, a brit közegészségügyi miniszter így nyilatkozott a témáról: "Európán belül az Egyesült Királyságban van a legtöbb olyan termék, amelynél a csomagolás elején van feltüntetve valamilyen címke, viszont kutatások szerint a fogyasztókat összezavarja a sokféle jelölés és címkézés használata. Egy ilyen egységes rendszernek köszönhetően azonban egy pillantás elég ahhoz, hogy lássuk, mi van a csomagolt ételekben. Ez segíteni fog minket abban, hogy egészségesebb ételeket válasszunk, és ellenőrizni tudjuk a kalóriabevitelünket."