Hozzávalók:
a mártáshoz
A töltelékhez meghámozok és mokkacukor méretűre felkockázok annyi fehér kenyeret, hogy nagyjából két liternyi kenyérkockám legyen, az eredményt egy tálcán szétterítem szikkadni. A vajon megdinsztelem a hagymát és az apróra vágott zellerszárat, majd egy nagy tálban a felkockázott kenyérrel és a töltelék többi hozzávalójával összekeverem. Egyneműre gyúrni nem kell, csak alaposan összekeverni. A liba hasüregéből eltávolítom a testhájat, a madarat megtöltöm az elkészült masszával és százhatvan fokos sütőben körülbelül három és fél óra alatt készre sütöm.
Közben elkészítem a mártást. Egy lábasban összekeverem a portóit a citrom- és a narancslével, hozzáadom a ribizlizselét, a hagymát, a mustárport, a gyömbért és a Tabascót. Lassan felforralom, majd átszűröm. Elveszek belőle egy keveset és összekeverem a nyílgyökérrel, majd ezt a keveréket a mártás többi részével. Ismét tűzre teszem és kis lángon, folyamatosan kevergetve főzöm, amíg be nem sűrűsödik. Nem hagyom felforrni. A végén a nagyon apróra vágott citrom- és narancshéjat is hozzáadom. Tálaláskor egy kevés mártást a liba köré öntök, a többit külön csészében adom mellé.