Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 5-6 óra
Alapanyagok:
A bográcsot felteszem magas lángra, beledobálom a birkát. Néha megkeverem, egy órát pirítom. Negyedóra elteltével levet fog ereszteni, ha nem, öntök alá egy kevés vizet. Másfél óra elteltével hozzáadom a paprikát, sót. A fűszerpaprika lehet csípős, de semmiképpen se legyen keserű karakter, a birka, ponty ízéhez az nagyon nem illik. Hozzáadom a hagymát. Innentől csak a vízre figyelek, mindig legyen alatta egy kevés. Amikor a hús megpuhult - legalább 5 óra kell neki - tálalom. A hagyma elmaradhat. Tényleg. A fűszerpaprika minősége létfontosságú, kiváló minőségű nélkül nem érdemes nekiállni, ahogy csontok nélkül készítve sem lesz húzása.