Tisztességes birkapörkölt
![birkapörkölt](https://cdn.origo.hu/2023/12/ot5BZhW9w9VJVNXj3IsrBKiR6HMsHi7lB-Wmm4TKPm4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UzMzM5OGU1MTkwNDQ4Mzk4NWRkNWExMGExZWVmNDFh.webp)
Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 5-6 óra
Alapanyagok:
A bográcsot felteszem magas lángra, beledobálom a birkát. Néha megkeverem, egy órát pirítom. Negyedóra elteltével levet fog ereszteni, ha nem, öntök alá egy kevés vizet. Másfél óra elteltével hozzáadom a paprikát, sót. A fűszerpaprika lehet csípős, de semmiképpen se legyen keserű karakter, a birka, ponty ízéhez az nagyon nem illik. Hozzáadom a hagymát. Innentől csak a vízre figyelek, mindig legyen alatta egy kevés. Amikor a hús megpuhult - legalább 5 óra kell neki - tálalom. A hagyma elmaradhat. Tényleg. A fűszerpaprika minősége létfontosságú, kiváló minőségű nélkül nem érdemes nekiállni, ahogy csontok nélkül készítve sem lesz húzása.