Túrós zabpalacsinta
![zabpalacsinta](https://cdn.origo.hu/2023/12/P5IUyKT8ENk5CrhmtRIL6IWhPhHTc0epWkWgT_w0Nds/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkOWYxNDVlYjA2YTRhZjlhYzE0MGRjMjUyZmNmYTgx.webp)
Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó egy éjszaka
Alapanyagok:
A zabpelyhet annyi tejjel öntöm fel, amennyi ellepi, és lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem. Ha erre nincs időm, a tejben megfőzöm a zabpelyhet, majd hagyom kihűlni. A keverékhez adom a tojást, a cukrot, az olajat és a túrót, majd az összes többi száraz hozzávalót is belekeverem. Enyhén vajas, forró serpenyőbe teszek egy evőkanálnyit, ellapogatom, a lángot közepesre mérséklem, és mindkét oldalukon 2-2 percig sütöm a palacsintákat. Házi lekvárral, mézzel tálalom.