Boszorkánykrém birsből és körtéből
![birs boszorkánykrém](https://cdn.origo.hu/2023/12/DO9h93ouz_R2Sa7RARimr2dRqLsvjMmFjRJynP6irq4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdhM2M5OGZjNjM5MTQ3NGNhZDE3ZThjODliMjJiMzY4.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 3 óra
Alapanyagok:
A birsalmákat alufóliába csomagolom és a sütőben 200 fokon, kb. egy óra alatt puhára sütöm. Az utolsó fél órában a körtéket is mellé teszem. A gyümölcsöket megpucolom, magházukat eltávolítom és leturmixolom, ha kényes vagyok az esetlegesen megmaradt darabokra, szűrőn átpasszírozom. Hozzáadom a cukrot és a citromlevet majd a tojásfehérjét is és gépi habverővel kb. 10, kézzel kb. 25 perc alatt kemény habbá verem. Üvegtálakba, poharakba halmozom és néhány órára behűtöm. Gyümölccsel díszítve, keksszel, babapiskótával vagy aprósüteménnyel tálalom.