Házi tarhonya

házi tarhonya
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 1 óra plusz 3 óra száradás

Alapanyagok:

  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • szükség esetén kevés víz

A tojásokat felverem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagolom a lisztet. Elkezdem gyúrni, és legalább 5-10 percig gyúrom. Ha ezalatt nem állt össze, nagyon kevés vizet adok hozzá, és tovább gyúrom. Kemény, száraz, éppen csak összeállt tésztára van szükség. Konyharuhát terítek az asztalra, a tésztát kézbe illő gombócokra osztom, kis kupac lisztet készítek a konyharuhára. A kézi reszelő legnagyobb lyukú oldalával elkezdem reszelni úgy, hogy minden mozdulat után a lisztbe mártom a gombócot, és a kész tarhonyákat is folyamatosan lisztezve terítem szét a ruhára. Néhány óra száradás után fogyasztható, ha hosszabban akarom tárolni, sütőben, alacsony hőfokon kiszárítom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!