A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Provance-i fokhagymás sült csirke

citromos fokhagymás csirke
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Joanne Harris alapján.

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • egy egész csirke
  • 3 darab citrom
  • 2 ág rozmaring
  • 3 fej fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 2 dl fehér bor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem

A csirke bőrét a mellén fellazítom, és a felszeletelt citromszeleteket aládugdosom egy rétegben. Melléteszek egy-egy rozmaringágat. A maradék citromot a csirke hasába dugom. A fokhagymát pucolás nélkül gerezdjeire szedem, és a csirke köré szórom. Kívülről bekenem olívaolajjal, sózom, borsozom, és 180 fokos sütőbe tolom. A sütési idő 20 perc, plusz 500 grammonként 20 perc, közben jó néha megfordítani a tepsiben. A fokhagymát kb. egy óra elteltével kihalászom a csirke mellől, félreteszem. Mikor a csirke kész, kiveszem a tepsiből, félreteszem, és a tepsit kis lángra teszem a tűzhelyen. A fennmaradt pecsenyelébe keverem a lisztet. Felengedem a fehérborral, hozzáadom a fokhagymagerezdeket, összeforralom, beleszórom az apróra vágott petrezselymet. A csirkét a szósszal tálalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!