Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 2 óra
Alapanyagok:
A csirke bőrét a mellén fellazítom, és a felszeletelt citromszeleteket aládugdosom egy rétegben. Melléteszek egy-egy rozmaringágat. A maradék citromot a csirke hasába dugom. A fokhagymát pucolás nélkül gerezdjeire szedem, és a csirke köré szórom. Kívülről bekenem olívaolajjal, sózom, borsozom, és 180 fokos sütőbe tolom. A sütési idő 20 perc, plusz 500 grammonként 20 perc, közben jó néha megfordítani a tepsiben. A fokhagymát kb. egy óra elteltével kihalászom a csirke mellől, félreteszem. Mikor a csirke kész, kiveszem a tepsiből, félreteszem, és a tepsit kis lángra teszem a tűzhelyen. A fennmaradt pecsenyelébe keverem a lisztet. Felengedem a fehérborral, hozzáadom a fokhagymagerezdeket, összeforralom, beleszórom az apróra vágott petrezselymet. A csirkét a szósszal tálalom.