Rucola balzsamecettel, dióval, körtével és parmezánforgácsokkal
![Váncsa diós rucola saláta körte](https://cdn.origo.hu/2023/12/zMDuEOtipX5CVGW3Soc2WlR-_u71TUPsqWil7vp2zVs/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdjNGUzMmJjZjE1NzQxMDFhYjEwNGZmZTMzYTJlMzhi.webp)
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
Egyike a lehetséges legegyszerűbb előételeknek, mégis egymást ellenpontozó és kiegészítő ízek egész kavalkádját kínálja a rucola markáns, fűszeres aromájától a körte lágy édességén, a parmezán telt, kerek zamatain és a dió ropogósságán át a hagyományos modenai balzsamecet semmihez sem hasonlítható csodájáig, mindez együtt csupa rafinéria, kifinomultság és elegancia. Ráadásul percek alatt megvan az egész.
Egyszemélyes adagokban célszerű elkészíteni, fogunk négy tányért, elosztjuk rajtuk a rucolát, a hámozott és apró darabokra vágott körtét, a parmezánforgácsokat és a gorombára vágott diót, evvel kész is vagyunk. Az asztalra teszünk citromgerezdeket, olívaolajat, sót és balzsamecetet, mindenki úgy ízesíti a salátáját, ahogy akarja.
Ünnepi vacsorák nyitányaként ajánlható.
A parmezán vagy grana helyett kipróbálhatjuk rokforttal is (mármint eredetivel), úgy pikánsabb és bujább összhatást kapunk.