Whiskys oldalas
![viszkis oldalas](https://cdn.origo.hu/2023/12/fq6gtv6mPAmOyyRZ08qnonTT2lCeyRiPhOVqtaL1dSg/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc5MTQwNWYyYjhmYjRkZWQ5OTM4NWY2NmUzMTY1YjAz.webp)
Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 3 óra
Alapanyagok:
1/2 kg oldalas
1 dl whisky
3 dl paradicsompüré
1 teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál frissen őrölt koriandermag
1 gerezd fokhagyma péppé zúzva
1 dl melasz (vagy méz, ha minden kötél szakad)
só
Az alapanyagokat összekeverem, és a tepsibe lerakott oldalasra kenem vastagon. 110 fokos sütőben két és fél óra alatt megsül.