Elkészítési idő: nettó 3 perc, bruttó 5 perc
Alapanyagok:
A cukrot habosra kevertem a tojásokkal, hozzáadtam a vajjal felolvasztott csokoládét, majd beleforgattam a szárazanyagokat. Mivel nem rendelkeztünk mikrós browniesütési tapasztalatokkal, nekivágtunk az ismeretlennek: először kétharmadig töltött tálkákkal, 1 perc 40 másodpercen próbálkoztunk, ami kéz kakaós-csokoládés masszával bevont mikrót eredményezett.
Hát igen, ez nem jött össze, a recepten és a sütési időn is változtatni kellett, 1 percre csökkentettük, ami kevésnek bizonyult, meleg, híg massza maradt a tálkában.
A kísérlet kezdett Heston Blumenthal-i magaslatokat elérni, végül harmadik nekifutásra sikerült elérni a kívánt állagot és ízt.:
A tálkát csak a harmadáig szabad feltölteni, és a masszát két percig mikrózva elkészül az egyszemélyes brownie, amit bárki össze tud dobni öt percen belül.