Pacsni

pacsni
Vágólapra másolva!
Elkészítési idő: nettó 40 perc, bruttó két óraAlapanyagok:fél kg finomliszt2,5-3 dl tej25 gramm friss élesztő50 gramm cukoregy teáskanál só10 dkg vajAz élesztőt a langyos, cukorral elkevert tejben megfuttatom, a lisztbe keverem a sót, és kb. 15 perc alatt kézzel vagy dagasztógéppel rugalmas tésztát gyúrok. A vajat a fagyasztóba teszem. A tésztát kb. 45 perc alatt hagyom a kétszeresére kelni, majd laposra egyengetem, ráreszelem a fagyos vaj egyharmadát, és hajtok rajta egyet, hogy befedjem a vajdarabkákat. A műveletet háromszor megismétlem. A tésztát további fél órát kelesztem, majd kis gombócokat tépkedek belőle. A gombócokat kb. 3 milliméteres, hosszúkás, a két végén kiszélesedő formára húzom szét és sütőpapíros tepsire teszem. Hagyom kelni, míg a sütőt 220 fokosra melegítem elő. A pacsnikat a forró sütőbe teszem, a sütő aljába egy tűzálló edényben egy pohárnyi vizet teszek, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütöm.
Vágólapra másolva!
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!